кв.Лозен фамилна къща

Обхват на монтажните дейности: изграждане на отоплителна и котелна инсталация

Описание: Отоплението в къщата (около 200 м2) е решено и изградено изцяло с подово отопление. Подовото отопление е изградено със системата на Kan Therm включваща изолационни плочи в алуминиево фолио Kan Therm. Тръбата е от омрежен полиетилен Kan Therm, а чрез такер клипси се захваща към изолацонните плочи. Колекторните кутии, заедно с колекторите и ел.задвижките също са доставени от Kan Therm.

В къщата изцяло е изградено Smart Home system доставена от TECH за зоново регулиране, като всяко помещение е съответна зона и всяка зона се командва от общ контролер свързан чрез Wi Fi, посредством който може да се управлява климата в къщата от всяка точка на света.

Котелната инсталация е изградена с пелетен котел Tangra CL35 - 35 kW, който захранва 500 л. буферен съд с вградена неръждаема серпентина за проточно подгряване на БГВ. Приоритет е винаги буферният съд да е загрят на номинална температура, така че винаги да има достатъчно топла битова вода.

Котелната инсталация се управлява от контролер TECH, който следи и външна температура, и е свързан към Smart HOME system, за да управлява целият процес на подгряване на вода за битови нужди и за отопление.